Notki w kategorii: Kuchnia


Błękitna mgiełka

Błękitna mgiełka 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

Składniki:   5 łyżek soku grejpfrutowego, 4 łyżki likieru curacao blue, 4 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki cukru, zimny szampan, plasterek cytryny, melisa, lód     Cukier z 2 łyżkami zagotowanej wody dobrze wymieszać i ostudzić. W shakerze z lodem wymieszać go z curacao blue, sokiem grejpfrutowym i cytrynowym. Przecedzić do...


Purpurowa pokusa

Purpurowa pokusa 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

Składniki: 2 łyżki białego rumu, 1 łyżka likieru cassis, zimny, różowy szampan   Likier porzeczkowy (cassis) przelać do kieliszka koktajlowego i dokładnie wymieszać z białym rumem. Całość uzupełnić zimnym szampanem, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.


Zielone marzenie

Zielone marzenie 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

Składniki: 2 łyżki likieru miętowego, 1 łyżka likieru bananowego, nieduży kawałek melona, zimny, wytrawny szampan, listki mięty, 2 plasterki cytryny     Z melona wykroić małe kulki (6-8 szt.) i wrzucić do kieliszka koktajlowego. Zalać likierami i uzupełnić zimnym szampanem. Udekorować plasterkami cytryny oraz listkami mięty.


Zachodzące słońce

Zachodzące słońce 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

Składniki: 2 łyżki calvadosu, 1 łyżka likieru pomarańczowego, 4 plasterki karłowatej pomarańczy, kilka kropli pomarańczówki, szampan 3 plasterki pomarańczy wrzucić do kieliszka, wlać calvados, likier i pomarańczówkę. Uzupełnić zimnym szampanem. Udekorować 1 plasterkiem pomarańczy karłowatej brzeg kieliszka.


Sen nocy letniej

Sen nocy letniej 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

Składniki: 4 łyżki soku pomarańczowego, 2 łyżki campari, kilka kropli soku z limonki, półplasterek pomarańczy, 100 ml szampana, lód     Campari wlać do kieliszka koktajlowego z kruszonym lodem. Wymieszać z sokami i uzupełnić mocno schłodzonym szampanem. Udekorować brzeg kieliszka pomarańczą.


Pomarańczowe orzeźwienie

Pomarańczowe orzeźwienie 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

składniki:   50 ml malibu 50 ml likieru pomarańczowego 200 ml soku pomarańczowo-brzoskwiniowego Tymbark Wymieszać wszystkie składniki, przelać do wysokiej szklanki i dodać lód


Drink Adria Look

Drink Adria Look 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

Składniki: 20 ml ginu 20 ml blue curacao 2 łyżki soku z cytryny wino musujące (wytrawne) Składniki, poza winem mieszamy z kostkami lody, odsączamy do schłodzonej szklanki koktajlowej i uzupełnić winem...


Zielono mi

Zielono mi 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Kuchnia całego świata prowadzony przez Konto usunięte w kategorii Kuchnia

Składniki: 50 ml malibu 40 ml likieru bananowego 30 ml blue curacao ok 250 ml mleka (w zleżności od wysokości szklanki i tego, jak mocnego drinka chcemy) wysoka szklanka Składniki należy wymieszać, przelac do szklanki i dodać lód. Po wymieszaniu drink ma ciekawy, zielony kolor


stypendium

stypendium 17 sierpnia 2009 Brak komentarzy

Moje dni prowadzony przez iwa643 w kategorii Kuchnia

tyle wypełniania zaswiadczen i ... nie dostanie córka stypędium dochód przekroczył o 8 zł ale jestem zła


Kurki, mniam :)

Kurki, mniam :) 17 sierpnia 2009 1 komentarz

Kulinarny zakątek prowadzony przez Amarantha w kategorii Kuchnia

Po powrocie z urlopu, z koszyczkiem grzybków :) Podgrzybki się suszą. A z części była zupka. Ale to kurki są najważniejsze :)))) A z kurek był pyszny sosik do makaronu! Makaron, jaki kto najbardziej lubi, ale mi najbardziej pasuje tiagiatelle. Gotujemy al dente.   Kurki czyścimy, myjemy, te większe kroimi na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzeamy masełko, wrzucamy kurki,...